Minusta
Image
Rosenterapeutti ja TRE-ohjaaja Susanna Koljonen Olemisen Tila
ROSENTERAPEUTTI & TRE-OHJAAJA
Susanna Koljonen
Perustin Olemisen Tilan vuonna 2000 ja palveluni ovat muovautuneet ja mukautuneet kiinnostuksen kohteideni ja elämäntilanteideni mukaan. Ensin tein töitä rosen-terapeuttina ja vähitellen työni laajeni mindfulness-koulutuksiin, TRE-ohjaukseen sekä kehotietoisuuden ja läsnäolon vahvistamiseen liikkeen, luonnon ja hevostoiminnan avulla.
Herkkä keho ja haavoittunut mieli toivat minut sattumien kautta Rosenterapeutin vastaanotolle alle kolmekymppisenä. Kärsin paniikkikohtauksista, unettomuudesta, vatsakatarrista sekä erilaisista jännityksistä ja peloista.

Omien oireiden helpottuminen Rosen-terapiassa sai minut kiinnostumaan kehotietoisuuden, lempeän läsnäolon ja kosketuksen vaikutuksista ja aloitin Rosenterapian opinnot silloisessa kotikaupungissani Pariisissa. Siitä alkoi tutkimusmatkani kehotietoisuuden ja läsnäolon elvyttävään voimaan. Seuraavien vuosien aikana uppouduin opiskelemaan menetelmiä, jotka auttavat pääsemään syvempään yhteyteen itsen kanssa, kohtaamaan tukahdutettuja tunteita, löytämään yhteyden sisäiseen viisauteen sekä omiin tarpeisiin ja voimavaroihin.
Huomasin, miten pysähtyminen ja oman sisimmän kuunteleminen voivat vapauttaa menneisyyden taakoista ja antaa tilaa ja mahdollisuuksia elää täydemmin tässä hetkessä, harmoniassa itsen ja toisten kanssa.

Huomasin myös, että tähän pysähtymiseen ja kohtaamiseen tarvitsin tukea ja ohjausta, sillä omat tiedostamattomat jännitykset ja suojani estivät yhteyden, vaikka kuinka olisin päättänyt kuunnella itseäni. Opin vähitellen kohtaamaan tunteitani turvassa ja kuulemaan niitä varhaisempia haavoittuneita minuuden osia, jotka kaipaisivat nähdyksi ja kuulluksi tulemista. Harjoittelin säätelemään tunteitani ja hermostoni tilaa niin, ettei tunteita tarvinnut enää tukahduttaa. Opin yhä enemmän kannattelemaan itse kokemustani turvallisesti.
Vuorovaikutustaitojen opinnot ja viimeaikaiset monitieteelliset tutkimukset stressin ja tunteiden säätelystä sekä hermoston toiminnasta ovat edelleen rikastuttaneet työtäni.

Turvallisen sisäisen tilan löytämisestä, hermoston ohjaamisesta palautumiseen ja mielen suuntaamisesta luottamukseen on tullut ratkaisevia hyvinvoinnin taitoja. Yhä paremmin tiedostan myös sen, että parhaimmillani olen työssäni, kun voin itse hyvin. Omassa palautumisessa ja voimaantumisessa auttavat ihanat ihmiset ympärilläni sekä säännölliset meditaatiot, joogahetket hiljaisuudessa, laulu ja musiikki, ulkoilut koirien kanssa ja vaellusretket luonnon rauhaan.
Image

Käymäni koulutukset  • FM, Helsingin yliopisto, 1998
  • Rosenterapeutti, Rosen Institute, 2003
  • Mindfulness-ohjaaja, Center for Mindfulness, 2007
  • TRE-ohjaaja Taso II, TRE LLC, 2010
  • Koulutettu hieroja, Pirkanmaan urheiluhierojakoulu 2013
  • Sosiaalipedagoginen hevostoiminta, Turun yliopisto 2013
  • HeLMi®-ohjaajakoulutus (Hevosavusteinen Läsnäolon taito Mindfulness), Ilon Kopse 2015
  • Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaajakoulutus, SavannaConnexions Oy 2016
  • EASEL-ohjaajakoulutus, EASEL Training 2019
Image
"Kun antaudut sille mitä on ja olet täysin läsnä tässä hetkessä, menneisyys menettää mahtinsa. Tällöin avautuu Olemisen tila, jonka mieli on peittänyt."

-  Eckhart Tolle

Varaa aika hoitoon